Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Collectie | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
Op deze pagina ziet u de restauratie van een Bally Bingo "Showtime" uit 1957.
Er zijn slechts 450 stuks van deze machine gebouwd.

Toen wij deze machine ontvingen was deze in een hele slechte staat. In de tijd dat deze machines in Nederland kwamen, was de bruine kroeg heel gebruikelijk. Deze machines waren kleurrijk en pasten in het interieur van de kroeg. Veel van deze machines werden vervolgens voorzien van een bruine gelijmde kunststof . Deze kunststof laat niets meer van de kleurrijke print over als deze verwijdert wordt.

De kopkast en de body hadden verschillende serienummers en zijn waarschijnlijk ooit eens met elkaar verwisseld. Beiden waren ook verschillend veranderd om de kast zonder munten van krediet te voorzien. (De klant gaf de kroegbaas bijv. Hfl 10,- waarna de kroegbaas eenvoudig credits op de machine zette).

Eerst moesten wij deze machine terug brengen in de oorspronkelijke staat, We hebben alle extra draden verwijderd en alle andere veranderingen weer terug gezet in de oorspronkelijke staat. Als u weet dat dit een van de meest moeilijke mechanische automaten is kost het dan ook veel tijd om al deze veranderingen aan deze machine te verwijderen en deze machine weer aan de praat te krijgen .

Voor degenen onder u die niet vertrouwd zijn met de bingo flipperkasten, ze zijn in wezen een gok apparaat zoals de tegenwoordige een arm bandieten" maar in plaats van de handgreep schiet je vijf ballen op een veld van 25 gaten en moet je proberen om drie, vier of vijf getallen op een rij te krijgen. Deze worden op een bingokaart getoond op de kopruit. Deze machines hebben eigenschappen om dingen interessanter te maken . Met hoe meer geld je begint, hoe meer functies en / of uitbetalingkansen zijn geactiveerd. Als je veel punten verdiend had en je uitbetaald wilde worden gebeurde dit door de uitbater.
     
  bally bingo Showtime


 
 
    De bingo voor de restauratie
     
    bally bingo showtime
    De eerste laag is gespoten
     
    bally bingo showtime
    Enkele lagen verder
     
    bally bingo showtime
    Ook het speelveld is gerestaureerd (een nieuw glas is nog niet gemonteerd )
     
    bally bingo showtime
    Hier is de machine weer terug in zijn oude glorie.