Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Collectie | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
Bergemmeloord
     
Restauraties

Shuffle Alley
Bally Dogies flipperkast
Bingo machine
Bally Kiss flipperkast
 
Flipperen is een unieke hobby in het digitale tijdperk, het is echt, het gebeurt fysiek voor je neus vlak onder het glas. Je voelt de bal over het speelveld rollen en de spanning en uitdaging om de bal door middel van de flippers in het speelveld te behouden. Het is een sociale hobby, die uitdagend, verslavend en oneindig leuk is.. Als hobby is het verzamelen en restaureren van flipperkasten lastig. De machines zijn luidruchtig, groot, zwaar en duur. Het probleem is dat als je geen spel kunt spelen in je lokale speelhal, de enige plek die overblijft eigen kelder is. De vele flipperkasten die in de jaren '50 tot '90 werden geproduceerd, hebben het einde van hun levenscyclus bereikt en verdwijnen uit bars en speelhallen. Er zijn vanaf 1947 duizenden flipperkasten geproduceerd in verschillende uitvoeringen.

• Elektromechanisch (EM): 1947-1978
• Solid State (SS): 1979-1989
• Dot Matrix Display (DMD): 1990-2012
• Gekleurde displays: 2013-huidig

Al deze kasten hebben ieder hun eigen ervaring, de elektromechanische met hun bellen, de solid-state met de eerste elektronische geluiden en spraak en dan de Dot matrix met ook de extra spellen die zijn toegevoegd aan het flipperspel.
Wij zijn als hobbyisten gek op alles wat met flipperkasten en andere automaten uit het verleden te maken heeft. Wij blijven altijd onze verzameling vernieuwen en veranderen en zijn dus altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. het is altijd weer een kunst om een flipperkast die jaren defect in huis of verwaarloost in een schuur heeft gestaan weer nieuw leven in te blazen en deze na vele uren repareren, gangbaar maken, en poetsen weer helemaal in optimale staat te brengen. Door onze hobby zijn we ook in staat om de nieuwe generatie die totaal onbekend is met flipperkasten dit enerverende spel te kunnen laten ervaren. Om onze nieuwe collectie te kunnen aankopen en verbeteren bieden wij regelmatig automaten aan die onze collectie weer mogen verlaten.

Flipperkasten in Museum Krakow
Alle flipperkasten