Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Collectie | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
logo-pinballmuseum-krakow
Bergemmeloord heeft flipperkasten geleverd aan het flipperkast Museum Krakow
     
    In januari 2016 werden wij benaderd door Chmiel van Chmiels Beerpub in Krakau. Hij zocht voor zijn museum een flipperkast Bally Amigo. Na zijn verhaal waren wij geïnteresseerd in zijn museum. We zijn op zoek gegaan naar een 'Amigo' voor hem. Nadat we er 1 gevonden hadden was hij gelijk enthousiast en afgesproken was dat we hem helemaal geschikt zou maken voor nog vele jaren in het museum. Tegelijkertijd heeft hij ook de Mariner uit onze collectie overgenomen. de Amigo en de Mariner hebben we naar Krakau verzonden als aanvulling op de collectie van het "Pinball Museum Krakow".. Deze flipperkasten van de oude tijd zijn nog steeds in de minderheid in het museum. Op 10 juni kwamen de flipperkasten in Krakau aan.
Chmiel was erg blij om de flipperkasten in een zeer goede staat te ontvangen. Ze zijn nog steeds in het museum en hoewel ze 6 dagen in de week open zijn, werken ze nog steeds naar tevredenheid.
Op 15 juni 2017 bezocht ik het museum en vond er 60 flipperkasten in goede staat. De eigenaar doet bijna al het onderhoud zelf. Het was op dat moment, net na opening niet erg druk, maar er waren nog ongeveer 15 mensen die de kelder gevonden hadden, waar het "Pinball Museum Krakow" gevestigd is. Het ligt zeer dicht bij het Wawel-kasteel in het Joodse wijk.
We kunnen alle flippervrienden aanraden om het Pinball museum in Krakow een keer te bezoeken.

website: http://www.krakowpinballmuseum or  Krakow Pinball Museum on Facebook

Flipperkasten gearriveerd in Krakow   pinball-amigo-and-mariner
     
     
Bally Amigo 1973   bally-amigo
    Deze Bally Amigo heeft een kopruit die meteen de aandacht trekt, De flipper heeft ook vele verschillende mogelijkheden voor diverse schoten. De spinner die veel punten kan opleveren, maar alleen als de lamp brand! Dan geeft hij zelfs 1000 punten per omwenteling. Een vrij spel lijkt zo eenvoudig. De beide slots aan de zijkant en de bonus die tot 2 x kan uitkeren. Deze machine blijft je boeien. Compleet gereviseerd, nieuwe rubbers en afgesteld is deze flipper een aanwinst voor het museum.
     
Bally Mariner 1971   bally-mariner
     
   

Electro mechanisch (EM) op zijn best. Dit is een van de beste EM flippers van alle tijden. Zeer eenvoudig regels, 3" flippers en een ongecompliceerd spel. Zeer verslavend om te spelen. Misschien vanwege aan het simpele feit, dat er extra stoppers zijn toegevoegd aan het speelveld om te voorkomen dat de bal aan de zijkanten verspeeld wordt. dit is vrij vaak gedaan tijdens de jaren 1970, omdat het toen was toegestaan om voor niet geoefende spelers de speeltijd te verlengen. het is nog steeds een van de absolute EM favorieten.

     
De ingang van het flipper museum Krakow.   entrance-pinball-museum-krakow
 
Kinderen wordt flipperen geleerd   children-learn-how-to-play-pinball
     
De bally Amigo and Mariner in het museum pinball-amigo-and-mariner-in-museum-krakow
Voor meer impressies van het museum bezoek de website van het Pinballmuseum Krakow